Tanıtım Filmi Hazırlama Aşamaları Nelerdir?
- Home
- Tanıtım Filmi
- Tanıtım Filmi Hazırlama Aşamaları Nelerdir?
Tanıtım filmlerinin yapımı sanki kolaymış gibi görünse de aslında birden çok aşamadan geçtiğini söylemek gerekir. İyi bir ekip çalışması kurgu ve montaj seslendirme ile yapılan bu çalışmalar uzun bir süre alabilmektedir. Özverili bir çalışma sonrasında harika bir tanıtım filmi ortaya konulmaktadır. Tanıtım filmi hazırlama aşamaları nedir bahsedelim.
Tanıtım Filmleri Kim İçin Hazırlanır?
Tanıtım filmleri artık modern dünyada birçok kitle üzerinde kullanılmak için başvurulan yollardandır. Tanıtım filmlerini genellikle firmalar, şirketler, kurumlar, kulüpler, özel şahsiyetler, ürünler için istekte bulunan herhangi kişi ya da firma hizmetlerde, etkinliklerde, internet sitelerinde, sosyal medya hesaplarında ya da YouTube kanalları yapmaktadır. Firmalar bünyelerini genişletebilir ve daha fazla adlarını duyurabilmek için bu yola başvurabilirler şirketlerde aynı şekilde. Örneğin eğitim kurumları tanıtım filmlerinin kaliteleri ile okullarının kalitelerini de gösterebilecek erdir. Kişilere özel tanıtım filmleri de sağlanabilmektedir ve ayrıca ürün konusunda reklam yapabilmek için tanıtım filmleri yani reklam tanıtım filmleri oluşturulmaktadır. Tüm bu firmalar şirketler kurumlar ve kulüpler ya da kişilerin tanıtım filmleri internet sitelerinde sosyal medya hesaplarında paylaşılarak daha fazla tanınması amacıyla yapılan video çalışmaları olmaktadır. Tanıtım filmleri günümüz dünyasında oldukça önem kazanmıştır. Bunun sebebi kitleleri daha fazla kendine çekme de bünyesinde barındırması olanağı sağlaması aynı zamanda katılınan konferanslar ya da toplantılarda daha etkin bir sunum amacı ile tanıtım filmlerinin gösterilmesi olmuştur. Etkili bir tanıtım filmi ile şirketinizi kurumunuzu ya da kulübünüzü etkin bir hale getirebilir ve daha da dikkat çekebilirsiniz.
Tanıtım Filmlerinin Amacı Nedir?
Video tanıtım filmleri, şirketlerin ve markaların son yıllarda kullandığı iletişim stratejilerinden biridir. Hatta bir süre sonra tanıtım videosu olmayan hiçbir kurum veya markanın olmayacağı bile söylenebilir. Tanıtım videosu sadece markanızı ve işinizi hedef kitleye anlatmak için kullanılmadığı için iş ortaklarınız veya diğer tüm paydaşlarınız için de kullanılabilir. Örneğin, bir müşteri toplantısında şirketinizi metin olarak tanımlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişi üzerinde çok olumlu bir etki bırakmak için özenle seçilmiş cümleleri de kullanabilirsiniz. Tamam, bunu desteklemek için video kullanmaya ne dersiniz? Etkili bir video izledikten sonra konuşmanızın sizi bir çok yükten kurtaracağından ve işinizi kolaylaştıracağından emin olabilirsiniz. Ayrıca müşterilerinizin güvenini daha kolay kazanmanıza ve olumlu bir imaj oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bu koşullar şirketler için de geçerlidir. İki firma da aynı işi yapıyor ve tanıtım videosu izlemek sizi daha çok etkileyecek. Elbette tanıtım filminin kalitesinin yüksek olması, sektöre ve hedef kitleye göre tasarlanmış olması çok önemlidir. Tanıtımınız tecrübesi ve yeteneği olmayan kişiler tarafından yapılırsa kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu, yukarıda açıklanan olumlu durumu tersine çevirmek için yeterlidir. Düşük kaliteli ve özensiz tanıtım videoları da markanız üzerinde kötü bir izlenim bırakabilir. Bu nedenle promonun tam profesyonellik gerektiren bir konu olduğunu unutmamalısınız. Amaçlarının en önemlisi de kaliteyi sanat ile birleştirip bir bütünlük içerisinde müşteriye sunmasıdır.
Tanıtım Filmi Hazırlama Aşamaları
Tanıtım filmlerinin yapımı sanki kolaymış gibi görünse de aslında birden çok aşamadan geçtiğini söylemek gerekir. İyi bir ekip çalışması kurgu ve montaj seslendirme ile yapılan bu çalışmalar uzun bir süre alabilmektedir. Özverili bir çalışma sonrasında harika bir tanıtım filmi ortaya konulmaktadır. Tanıtım filmi hazırlama aşamaları nedir bahsedelim.
Müşteri Taleplerini Anlama
Tanıtım filmi hazırlayacağınız zaman taslak oluşturmanız gerekmektedir. Bu taslağı hazırlamadan önce müşterilerin taleplerini iyice dinlemelisiniz ki ne istediğini tam olarak anlayabilirsiniz. Müşterinin taleplerini anladıktan sonra buna uygun bir şema plan ve yöntem seçilmektedir. Seçilen yöntemi ve taleplere göre yol izlenerek tanıtım filminin taslağı oluşturulur ve çalışmaya başlanır. Burada müşteri taleplerini anlamak çok önemlidir çünkü eğer yanlış bir şey yaparsanız ben edemeyebilir ve tanıtım filmi şirketiniz sekteye uğrayabilir.
Sektörel Analiz Yapma
Tanıtım filmi sektörü içerisinde kimler nasıl simler hazırlamışlar ya da ne tür bir yol izleyerek müşterilere filmlerini sonuçlar şeklinde bir analiz yaparak kendinize yol izlemelisiniz. Diğerlerinin eksiklerini ölçerek kendinizde nasıl bir değişiklik ve nasıl bir yenilik getirebileceğiniz i düşünerek bunu tanıtım filmlerine yansıtabilirsiniz. Bu şekilde daha özgün ve daha güzel içerikler ortaya çıkacaktır.
Senaryo Oluşturma
Senaryo için gerekli olan tüm ekipmanlar metinler ve benzeri her şey ayarlandıktan sonra artık çekimlerin yapılmaya başlanması gerekir. Seni arıyor çok önemlidir çünkü oluşturulan metin videoyu uyarlanacak tır ve tabii ki ses efektleri ile de desteklenecektir her birinin uyumlu olması ve birbirine yakın olması çok önemlidir. Senaryonun iyi olması ve akışının düzgün olması izleyicinin daha fazla dikkatini çekecektir.
Video & Fotoğraf Çekimi
Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra ve senaryoda oluşturulduktan sonra artık çekimlere başlanması gerekmektedir. Bunun için öncelikle mekan taraması yapılır ve uygun açılar belirlenir. Çekimler yapılırken kullanılan ekipmanlar oldukça önemlidir. Ekipmanların önemli olduğu kadar mekanın konumu daha önceden gidilerek ölçülmelidir. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra kurgu ve montajı geçilebilir.
Kurgu Ve Montaj
Video ve fotoğraf çekimleri tamamlandıktan sonra bazı ses ayarlamaları ile birlikte kurgu ve montaj ekibi çalışmaya başlar. Tüm yapılan çalışmalar ve senaryo birleştirilerek ortaya bir kurgu çıkarılır ve en sonunda hepsi birleştirilerek montaj edilir. Bu da tanıtım filminin hazırlık aşamasının en sonuncusudur.
Tanıtım Filmi Fiyatları- Tanıtım Filmi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
Tanıtım videoları çekmek isteyen firmalar aşağıdaki konulara dikkat etmelidir:
- Hedef kitlemiz hangi filme daha çok ilgi gösterecek?
- Rakip firmamız ne tür filmler üretiyor?
- Büyük üretim, depo ve antrepo alanlarımız var mı?
Diğer Yazılar
İçeriği Paylaş